Şile Kent meydanında düzenlenen programa, kent protokolü ve Şile’deki vatandaşlar katıldı. Hamsi ikramı yapılan festivalde vatandaşlar hamsiye, horona ve eğlenceye doydu. Karadeniz Bölgesine özgü olan müzik ve halk oyunlarının sergilendiği etkinlikte Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, hamsilerin pişirildiği tezgâhın başına geçti ve vatandaşlara balık ekmek ikram etti.
“1.Hamsi Festivalini yapmak bize nasip oldu”
Şile Karadenizliler Derneği Başkanı Çetin Yazıcı, “1. Hamsi Festivalini yapmak bize nasip oldu. Hem Hamsi Festivali hem de derneğimizin açılışını yapmak için burada toplandık. Daha güzel organizasyonlar yapmak için çalışıyoruz, mutlu ve gururluyuz. Burada bizi yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“Şile’yi turizm anlamında da daha güzel noktalara taşıyacağız”
Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Karadenizliler derneğimizin açılışı da gerçekleşecek. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Pandemiyle geçen iki yıl uzun bir zaman, dolayısıyla bu süreç içerisinde bir arada olabilme imkanını çok fazla bulamadık. Yavaş yavaş bir arada olabilmenin gayreti içinde olacağız. Yine bu meydanlarda güzel programlara ev sahipliği yapacağız. Sizlerin destekleriyle Şile’yi turizm anlamında da daha güzel noktalara taşıyacağız. Önümüzdeki sene Şile palamudumuzla ilgili güzel bir festivale ev sahipliği yapacağız, şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
EHA - Merve Baş