Şile Spor Akademisi Kış Dönemi eğitimlerine ve aktivitelerine aralıksız devam ediyor. 16 farklı branşta 24 kişilik profesyonel eğitmen kadrosuyla Şile-Ağva genelinde 3 bin 115 çocuk, genç, yetişkin sporcu bireylere aktif spor eğitimi veriyor. Şile Belediyesi tarafından projelendirilen Şile Spor Akademisi; Şile Kaymakamlığı, Şile Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Şile Halk Eğitim Merkezi tarafından ortak protokolle destekleniyor.
Şile’de yaşayan gençlerin, çocukların ve yetişkinlerin daha sağlıklı bir yaşam için spor yapabildikleri ve branş eğitimleri aldıkları Şile Spor Akademisi 2022 yılı kış döneminde; güreş, basketbol, voleybol, hentbol, jimnastik, pilates, zumba, tenis, eskrim, okçuluk, judo, taekwondo branşlarında eğitim veriyor. Doğa yürüyüşü ve kuzey yürüyüşünün yanı sıra, kırsal mahallelerde sürdürülen mobil spor çalışması ve ilçede yatılı okuyan öğrenciler için planlanan spor eğitim aktiviteleriyle yaş gözetmeksizin tüm katılımcılara spor ruhu ve kültürü aşılanıyor.
“Şile’yi spor merkezi haline getirmek istiyoruz”
Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Spor Akademisi ile ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Şile Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan gençlerimize ve çocuklarımıza desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl planlayarak çalışmalarına başladığımız Şile Spor Akademimizin kısa bir sürede 3000’i aşkın katılımcıya ulaşması bizim için bir gurur kaynağı. Akademi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalara yenilerini ekleyerek Şile’yi bir spor merkezi haline getirmek istiyoruz ve bu yöndeki çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
Şile’de yaşayan vatandaşların sporu bir yaşam haline getirmeleri için sürdürülebilir ve kalıcı çözümler üretmeye çalıştıklarını belirten Ocaklı, “Şile’mizde tam donanımlı Şile Spor Akademisi Fitness Merkezi projesini başlattık. Çok yakında açacağız. Çok daha sağlıklı bir hayat için sporu, hayatlarının merkezine taşımalarında Şileli vatandaşlara büyük olanaklar sunan Şile Spor Akademisi’nin bu kışa özel güncel projeleri arasında ayrıca, Şile Spor Akademisi üyelerinin ve Şile’de yaşayan tüm vatandaşların kullanabileceği, profesyonel ekipmanlarla donatılmış, açık ve kapalı antrenman alanları olan, tam donanımlı Şile Spor Akademisi Fitness Merkezi Projesi de kısa bir zaman sonra hayata geçecek” şeklinde konuştu.
EHA