Şile Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrası normalleşme adımları kapsamında halkın sağlığını korumak için Şile Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile çevre dostu ve en uygun yöntemle sivrisinek ve uçkunlara karşı ilaçlama çalışması başlattı.
Şile Belediyesi, halkın sağlığını korumaya yönelik çalışmalar çerçevesinde sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere yönelik ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Belediye bünyesindeki Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu ilaçlamalar sırasında çalışmalarını diğer canlıların sağlığını da gözeterek, çevre dostu, uygun ürün kullanımı ve en doğru yöntemler ile gerçekleştiriyor.
Halk sağlığını korumak için çevre dostu ve en uygun yöntemle sivrisinek ve uçkuna karşı etkin ve etkili bir ilaçlama çalışması başlatıldı, kanalizasyonlardaki ilaçlama çalışmaları yıl boyunca sürecek. Şile Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sıcak sisleme yöntemi ile bu havaların ısınmasını bekleyen sivrisinekleri bertaraf ediyor.
Larvasitle mücadeleye devam eden Şile Belediyesi ekipleri, kullandıkları doğa dostu ilaçlarla ilçe genelindeki arı popülasyonunu da korumaya özen gösteriyor. Sivrisineklerin yumurta ve larvalarına yönelik larvasit uygulamaları da ayrıca devam ediyor. Havaların ısınması ile birlikte yine karasineklerin yumurtalarına ve ergenlerine yönelik çalışmaları devam edecek.
EHA