Kadirli Belediyesi Devlet Bahçeli Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır, Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Osmaniye İl Müdür Yardımcısı Ali Kılıçkeser, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetiler ve kadınlar katıldı.

Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ali Kılıçkeser’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başlayan programda, Kadınlar Meclisi Başkanı Emel Erkayıran, sivil toplum kuruluşlarının kadın hizmetleri alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kadirli Sosyal Hizmetler Müdürü Havva Demir Mor ve Emel Erkayıran moderatörlüğünde 8 Kadın konulu söyleşi programı 8 kadının katılımı ile gerçekleştirildi.

Söyleşide Bakanlığın Kadın Hizmetleri alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Geleceğin Kadınları adına 100. Yıl Ortaokul Öğrencisi Suden Eylül İspir tarafından “Kadın Dünyadır” adlı şiirin okunmasının ardından Kadirli Belediyesi Kadın Hizmetleri alanında yapılan çalışmalar Psikolog Betül Aslan tarafından anlatıldı.

Programın devamında Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır’ın kadınlar gününü kutlaması ve emeği geçenlere teşekkür etmesi, Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ve Kaymakam Bakır’ın katılımcı kadınlara plaketleri vermesi ve Kadirli Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan serginin gezilmesi ile program sona erdi.

EHA - Resul Özdil