Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü makamında gerçekleştirilen programa; İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, Osmaniye Damızlık Keçi Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Murat Ulusoy, kurs öğreticisi Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ömer Mart ile kursiyerler katıldı.
Kursun kapanış töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Osmaniye Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 3 – 28 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılan 104 saatlik Sürü Yönetimi Kursunu bitiren başarı ile bitiren 13 üreticilere sertifikaların vermekten duyduğu memnuniyeti belirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvancılığın geliştirilmesi için destek verildiğini vurgulayan İlmeç, destekleme şartlarını yerine getiren küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin bu kursa katılabileceğini söyledi. İlmeç; "Her yıl yayınlanan hayvancılık destekleme tebliği kapsamında destekleme şartlarını yerine getiren keçi, koyun yetiştiricilerine 6000 TL ( Altı Bin Türk lirası) Sürü Yöneticisi (Çoban) İstihdam Desteği verilecektir. Çoban desteğinden faydalanmak için ise bu kursa katılmak gerekmektedir." dedi.

EHA - Resul Özdil