Dünyanın önde gelen eğlence platformu TikTok'un "T-Talks" adıyla gerçekleştirdiği sohbet serisi, Mart ayında “Kadınların Gücü”ne odaklanarak Kadınlar Günü’ne farklı bir perspektiften yaklaşıyor.
T-Talks serisinin 6. ayağında, 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla tüm bir Mart ayına etki eden özel hikayeleriyle ilham veren kadınların yolculuklarını aktarıyor. Dell Technologies Türkiye Genel Müdürü Işıl Hasdemir ve milli tekvandocu Kübra Dağlı serinin konuklarıydı. 
Eşitlikçi bir dünyaya ulaşmamız şart!
Cinsiyet eşitsiziğini ortadan kaldırmak için özel sektöre büyük görevler düştüğünü belirten Dell Technologies Türkiye Genel Müdürü Işıl Hasdemir, 2030 yılına kadar Dell Technologies'de çalışanların yüzde 50'sinin, yönetici kadrosunun da yüzde 40'ının kadınlardan oluşması taahhüdünün olduğunu belirtti. "Kadınların kendi seslerini bulmaları şart" diyen Hasdemir, kadınların dayatılmış kültürel ve sosyal rollere karşı ayakta durabilmesi gerektiğini vurguladı. "Kadınların yapamayacağı hiç bir şey yok" diyen Hasdemir, hiç bir mesleğin, hiç bir başarının cinsiyeti olmadığını söyledi. Hasdemir eşitlikçi bir dünyaya ulaşılmasının zorunluluğunun altını çizdi. 
Tekvando için ‘Erkek Sporu’ deniyor 
Milli tekvandocu başarılı sporcu Kübra Dağlı mart ayının “Mücadele Ayı” olduğunu belirtti. Kadınların her alanda mücadele verdiğini belirten başarılı sporcu, alanında yeterli sayıda kadın sporcunun olmadığını da ekledi. Dağlı, “Tekvandoya ilk başladığımda erkek sporu olduğunu söylemişlerdi. Spor, evrenseldir. Eline sarı bezini al, otur diyenler var. Kadınların her alanda başarılı olabileceğine inanıyorum” ifadeleriyle mücadelesinden asla vazgeçmediğinin altını çizdi. Sporla herkesin hayatına dokunmaya çalışan Dağlı, sosyal medyanın bu noktada en büyük destekçisi olduğunu ifade etti. 
T-Talks serisi; TikTok platformunun internette pozitiflik, yaratıcılık, mutluluk ve her şeyden önce neşe vaat eden kimliğini temel alarak ortaya çıktı. İlk bölüm, Meme Kanseri Farkındalık ayına ışık tutmuştu. Devam eden serilerde ilişkilere, kişisel gelişime, küçük işletmelere ve güvenli internete odaklandı.  
TikTok'un topluluğuna ilham vermeyi hedeflediği T-Talks serisi #ttalkstürkiye çatısı altında üretmeye ve kullanıcıların hayatlarına ışık tutmaya devam edecek.
T-Talks serisi, platformun farklı kulvarlarda büyük başarı gösteren içerik üreticilerine ışık tutuyor, içerik ekosistemini genişletiyor ve eğitici, farkındalık yaratmayı hedefleyen içeriğe ağırlık veriyor. 
EHA