Milas Belediyesi ile Milas Tapu Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokole göre iki kurum arasındaki emlak beyan değeri işlemleri artık elektronik ortamda gerçekleşecek.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Tapu Müdürü Mehmet Cavit Burunsuz tarafından imzalanan protokolde, Belediye ile Tapu Müdürlüğü arasındaki işlem yoğunluğun azaltılması ve vatandaş memnuniyeti hedefleniyor.
İmza töreninde açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Tapu işlemleri sırasında istenilen emlak beyan değeri almak için artık belediyemize gelmeye gerek kalmayacak. Vatandaşlarımızın belediyemize bir vergi borcu yoksa bu işlem artık güvenli elektronik ortamda gerçekleşecek” dedi.
Belediye ile Tapu müdürlüğü arasındaki işlem yoğunluğunu azaltmak adına böyle bir protokol imzaladıklarını belirten Başkan Tokat, “Tapu İşlemlerinde tapu harcına esas olmak üzere talep edilen emlak beyan değerinin elden alınarak ibraz edilmesindeki zaman kaybının ve yoğunluğun azaltılması ve bu belgenin güvenli elektronik ortamda alınmasını sağlıyoruz. Böylece işlem süreçleri kısalacak, verimlilik artacak ve personelin iş yükü azalacak. Bu anlamda vatandaşlarımızın da memnuniyeti artacak” dedi.
EHA