Kendisinin de esnaf olduğunu belirten Başkan Taşdelen  esnafların yaşadığı zorluklarını aşılması çalışmalar gerçekleştirdiği ifade etti.

Seçimlerin 16 Ocak  Pazar günü saat 10:00’da Köşk düğün salonunda gerçekleştirileceğini kaydeden Osmaniye Bakkallar ve Bayiler odası Başkanı Osman Taşdelen değerlendirmelerde bulundu.

"ESNAFLARIMIZ ZOR BİR DÖNEM YAŞIYOR"

Pandemi  nedeniyle 2019 yılından bugüne kadar yaşanan sıkıntıların derinleştiğini ifade eden  Osmaniye Bakkallar ve Bayiler odası Başkanı Osman Taşdelen '' İlimiz zor bir dönem geçirdi ve hala geçirmeye devam ediyor. Çinde başlayarak dünya genelinde yayılan Pandemi, gerekse pandeminin yansıması olan ekonomik kriz ister istemez esnaflarımızı zora soktu.  Osmaniye Esnaf Sanatlarlar ve Odalar Birliği Başkanı Murat Yalçın başkanımız aracıyla Ankara iletilen sorunlarımıza tam manası ile çözüm bulunamasa  yaralarımızın sarılmasına destek oldu.  Yoğun bir gündemde  esnafımızın sorunlarının ikinci plana atılmaması için mücadele ettik ve etmeye devam edeceğiz.   16 Ocak'ta  yeniden bismillah diyerek deneyimimizle tüm bu sorunları çözmek için yönetimimle beraber hızlı bir şekilde çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

"ESNAFIMIZA OLAN İLGİYİ ARTTIRACAĞIZ"

Esnafın en önemli sorunlarına değinen ve öncelikli çözülmesi gereken konuların olduğunu hatırlatan Taşdelen sözlerine şöyle devam etti: "Vatandaş herhangi bir markete gittiğinde beş kuruş eksik kalsa aldığı ürünü dışarı çıkarması mümkün değil ancak bu bir bakkal, manav, şarküteri gibi esnafımız olsa müşteriye kalsın ya da sonra ödersiniz diyebiliyor ki bu bizim ahilik kültürümüzden geliyor, esnafımıza olan ilgi ve rağbeti artıracağız'' dedi.

“ESNAFIMIZ KAN KAYBEDİYOR”

Esnaf ve sanatkarın marketlere karşı rekabet gücünün her geçen gün azaldığını hatırlatan Osmaniye Bakkallar ve Bayiler odası Başkanı Osman Taşdelen, “Uzun zamandır çalışmaları devam eden perakende sektörünü düzenleyen yasanın çalışmaların bir an evvel gerçekleşmesini bekliyoruz. Esnafımız her sokakta her köşe başında açılan ve binlerce farklı ürünü tek bir mağazada satan marketlere karşı rekabet etmeye çalışırken her geçen gün kan kaybediyor. Perakende Sektörünün sadece gündeme gelmesi, çalışmaların yapıldığına dair haberlerin çıkması bile çok tartışılan gıda fiyatlarında durgunluğa sebep oluyor. İşte tam da bu yüzden perakende sektörünü düzenleyen yasanın vakit kaybedilmeden çıkarılması çok önem arz ediyor.” ifadelerine yer verdi.

“MARKETLER ŞEHİR DIŞINDA OLMALI”

Nüfus oranına göre açılma kuralı getirilmesi marketlerin her sokak başına en ücra köşelere bile açılmasının önüne geçeceğini vurgulayan Başkan Taşdelen, “Perakende Yasasında marketlerin şehir dışına açılmasıyla birlikte nüfus oranına göre açılış sayılarına kural getirilmesi de çok önemli.

MARKETLER ECZANELER GİBİ NÜFUSA GÖRE AÇILMALI

Aynı eczanelerde olduğu gibi nüfusa oranlamaya göre açılmalı. 10 bin nüfusu olan bir ilçede 15-20 tane market olması mantıklı bir durum değil. Bu yasa düzenlendiğinde haksız rekabet ortamının son bulacağını ve bununla beraber esnafın ticaretinde de olumlu yönde rekabet ortamı olacağını biliyoruz. Fiyat istikrarının sağlanması daha kolay olacak ve aynı zamanda kırtasiye ürünü kırtasiyeci esnafından, beyaz eşya ürünleri beyaz eşyacıdan, sebze meyveler manavdan, et kasaptan alınacak. Yani herkesin kendi işini yapması, esnaf için de fiyatların düşmesiyle vatandaş için de olumlu sonuçlar doğuracak.” diye konuştu.

 ESNAFA BİR DE ÇAĞRI VAR

Esnafa bir de çağrıda bulunan Osmaniye Bakkallar ve Bayiler odası Başkanı Osman Taşdelen, ''16 Ocak 2022 Pazar günü Köşk Düğün Salonunda yapılacak olan Osmaniye Bakkallar ve Bayiler odası dası Başkanlığı Genel Kuruluna değerli meslektaşlarımı davet ediyorum , Genel kurulumuzun ilimize esnaf camiasına hayırlı olmasını temenni ederim'' diyerek  sözlerini noktaladı.

EHA - Resul Özdil