Müsabakaların sağlıklı şekilde oynanması için düzenlenen genelgede kulüplerin uyması gereken hususlar belirtildi.

Genelgede; “Uygulamada bazı kulüplerimizin ağız ve burun sürüntü yoluyla yaptırılması zorunlu olan Covid19 PCR testi yerine, başka testler yaptırdığı görülmüştür. Bu durumda olanlar stadyuma alınmadığı gibi müsabakalar da oynatılmamıştır. Kulüplerimizin mağdur olmalarını engellemek ve müsabakaların oynanmasını sağlamak için Covid-19 PCR yaptırmaları ve talimat hükümlerine uygun hareket etmeleri gerekmektedir. Bununla birlikte, Covid-19 PCR testlerinin talimatta belirtilen sürelerde ve gecikmeleri önlemek adına sabah saatlerinde yapılması büyük önem arz etmektedir” denildi.

Osmaniyespor FK’nün   Pazar günü 7 Ocak stadyumunda konuk ettiği İçel İdmanyurdu karşılaşmasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) talep ettiği şekilde olmaması nedeniyle maç oynamamıştı. 

Osmaniyespor FK, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilirken  “Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Osmaniyespor Futbol Kulübü’nün 20.09.2020 tarihinde oynanacak olan İçel İdmanyurdu Spor Kulübü Misli.com 3. Lig 3. grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol DisiplinTalimatı'nın 46. Maddesi ile Futbol MüsabakaTalimatı'nın 24/1-a Maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat'ın 7/4 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”  İfadelerine yer verilmişti.

EHA