“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Katılımcılık Odaklı Bir Çalışma: Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Gösterge Temelli İzlenmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen sunum ve odak grup görüşmelerinin ilki, Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.
PROJENİN İLK SUNUMLARI YAPILDI, ODAK GRUP GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın eşit toplum, kadına yönelik şiddetin son bulması, kadının karar alma mekanizmalarında daha fazla yer alması ve kadının ekonomik olarak güçlenmesi amaçlarıyla belediye bünyesinde kurduğu Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın iştirakçileri arasında yer aldığı projenin ilk çalışmasında etkili mesajlar verildi.
Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği’nin (KÖVED) dahil olduğu ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği (CEİD) Hibe Programı kapsamında yapılan çalışmanın ilkine Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Satın Alma Dairesi Başkanlığı’ndan personel katıldı.
TOPLUMSAL CİSİYET EŞİTLİĞİ VE KATILIMCILIK EĞİTİMİ
Proje Koordinatörü Çiğdem Güvercin Dağdelen, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay, Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ülkü Tolunay’ın konuşmalarının ardından Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Nurcihan Temur ile Yerel Yönetimler ve Hukuk Uzmanı Avukat Ozlem Kara tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Katılımcılık Eğitimi verildi. Ardından Adana Büyükşehir Belediyesi personeliyle odak grup görüşmeleri gerçekleştirildi.
EHA