Yaşlılar haftası olarak kabul edilen 18-24 Mart tarihlerinde yaşlıların keyifli vakit geçirip, sosyalleşmeleri için etkinlikler düzenleniyor. Ümraniye Belediyesi ilçede ikamet eden yaşlı vatandaşları yalnız bırakmayarak bir dizi etkinlik hazırladı. Etkinliklerin ilk gününde Mevlana Parkı İkinci Bahar Cafe’de Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursu hocaları tarafından yaşlılara tespih yapımı ve Tokat tahta baskı eğitimi verildi. Katılımcıların vücut analizleri ve kilo kontrollerinin yapılacağı; aktif yaşam ve sağlıklı beslenme eğitimi, Ayasofya Camii’ne gezisi ve İkinci Bahar Cafe’de Akademi Ümraniye Müzik Kursu eğitmenleri tarafından bir müzik dinletisi gerçekleştirileceği de yapılacak etkinlikler arasında.
Yaşlılar günü etkinliklerine, Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlı Hizmet Birimi’nde kaydı bulunan yaşlılar ile İkinci Bahar Cafe’de zaman geçiren yaşlıların katılacağı bildirildi.
Başkan İsmet Yıldırım konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Her zaman tecrübeleriyle bize güç verip, yolumuza ışık tutan yaşlılarımız, başımızın tacıdır. Onlara karşı büyük sorumluluklarımız var. Geçtiğimiz yıl, ilçemizdeki büyüklerimizin keyif ve huzur içinde vakit geçirebilecekleri bir tesis hizmete açtık. Mevlâna Parkı içinde yer alan İkinci Bahar Cafe yaşlılarımız tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Onların kıymeti tabii ki, bir haftaya sığdırılamayacak kadar büyük. Senenin her günü yaşlı vatandaşlarımızın maddi ve manevi olarak yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz. Bu özel haftada da her zaman olduğu gibi onları yalnız bırakmak istemedik. Umarım onlar için tertip ettiğimiz etkinliklerimizde güzel vakit geçirirler. Bu vesileyle başta Ümraniye’mizdeki yaşlılarımız olmak üzere tüm büyüklerimizin ellerinden öpüyor, hepsine sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.
EHA