Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Bakım Konferansı’nda, “Kestirimci Bakım ve Dijital Dönüşüm” konusu mercek altına alındı. Üretimde sürekliliğin öneminin altını çizmek ve mesleki anlamda gelişmeyi sağlamak amacıyla düzenlenen Türkiye’nin tek sektörel Bakım Konferansı pandemi nedeniyle online ortamda gerçekleşti. Konularında uzman 10 konuşmacının yer aldığı kapsamlı konferans, sektör takipçileri ve ilgililerin sormuş oldukları sorularla daha da zenginleşti. Konuşmacılar; kestirimci bakımın geleceği, yapay zeka örnekleri, dijitalleştirilmiş ürün geliştirme süreçlerinin geleceği, akıllı ve izlenebilir bir üretim tesisi için titreşim verisinin işlenmesi ve enerji verimliliği teşvikleri gibi konu başlıklarıyla bilgiler paylaştı. Ayrıca TAYSAD üyeleri arasında en iyi uygulamaları olan şirket yöneticileri, kestirimci bakım ve dijital dönüşüm alanında iyi uygulama örneklerini aktardı.
Konferansın moderatörlüğünü üstlenen TAYSAD Genel Sekreter Vekili Sevgi Özçelik dijital dönüşüm uygulamalarının önemine değinerek, “Üretim ve lojistik süreçlerinde hız ve esnekliğin bu kadar önem kazandığı bir dönemde, olası bir arıza nedeniyle makinelerin durması hiç karşılaşmak istemediğimiz bir durum. Zira makinenin durması demek kaybedilen zaman ve maliyet demek. Bu açıdan bakım bölümü çalışanlarının üretim sürekliliğinde kritik bir öneme sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. İşletmelerimizdeki dijital dönüşüm uygulamaları yaygınlaştıkça sahada bu çalışmaları gerçekleştirecek bakım ekiplerinin yetkinliğinin de artması gerekecektir” ifadelerini kullandı.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren TAYSAD Başkan Yardımcısı Berke Ercan ise “Dijital dönüşüm konusu günümüzde oldukça önemli. Sahada yaptığımız aktiviteleri genellikle bakım üretim ve proses mühendisliği bilgi teknolojileri ekiplerimizle beraber yürütüyoruz. Bugün paylaşılanlar bu çalışmalara yararlı olacak ve ışık tutacaktır. Umuyorum ki sekizinci bakım konferansımızı fiziksel bir ortamda yüz yüze tekrar gerçekleştirme şansına kavuşuruz” şeklinde konuştu.
EHA