İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Okul Müdürü Ahmet Fevzi Öztürk tarafından karşılanan Vali Yılmaz, öğrencilerin halk oyunları gösterisini izledi.

Halk oyunları ekibini tebrik eden Vali Yılmaz, öğrencilere bu güzel karşılamadan dolayı teşekkür etti.

  Vali Yılmaz ilk olarak okulun özel eğitim görme engelliler sınıfını ziyaret ederek, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Sınıf öğretmeninden çocuklara verilen eğitim hakkında bilgi alan Vali Yılmaz daha sonra anasınıfını ve diğer sınıfları ziyaret etti.

Türkçe dersinin yapıldığı bir sınıfta öğrencilerle sohbet eden Vali Yılmaz, “Kendi dilimizi iyi öğrenmeliyiz. Çünkü her şeyin temelinde aslında kendi dilimiz Türkçe var; kendimizi ifade edebilmemizde, insanlarla anlaşabilmemizde çok önemli. Türkçemiz iyi olursa diğer derslerimizi de daha çabuk öğreniriz.”dedi.

 Okul ziyareti sırasında çocuklarla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, öğrencilere güzel ve başarılı bir gelecek diledi.

Sınıf ziyaretlerinin ardından okulun kütüphanesinde de incelemelerde bulunan Vali Yılmaz, kütüphanedeki kitap sayısı ve kütüphanedeki zekâ oyunları hakkında bilgi aldı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, daha sonra okulda uygulanan "Atamdan Emanet Soframa Bereket" projesi hakkında Müdür Yardımcısı Esra Tohumoğlu’ndan bilgi aldı. Proje kapsamında öğrencilerle birlikte, öğrencilerin kendi bahçelerinden getirdikleri domates, salatalık, marul, çilek ve fasulye tohumlarını diktiklerini, öğrencilerin Projeyi yürüten öğretmenleri Ökkeş Akar ve Eren Şamlıoğlu’nun verdiği bilgiler ışığında bitkilerin bakımını üstlendiğini ifade eden Müdür Yardımcısı Tohumoğlu, havanın ısınması ile birlikte bu bitkilerin okulun bahçesine dikileceğini, bahçenin bir permakültür bahçesine dönüştürüleceğini söyledi. Vali Yılmaz, bu projenin uygulanmasında emeği ve katkısı olan herkesi tebrik etti.

Ziyaretinin sonunda okulun öğretmenleri ile öğretmenler odasında bir araya gelen Vali Dr. Erdinç Yılmaz,  Okul Müdürü Ahmet Fevzi Öztürk’ten bilgi aldı. Öğretmenlerle bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyerek Okuldan ayrıldı. 

EHA - Resul Özdil