Dinamik Denetim Modeli çerçevesinde, kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara toplumun tüm kesimlerince uyulmasının sağlanması amacıyla tüm ülke genelinde yapılan geniş kapsamlı denetimler  Osmaniye’de de tüm yaşam alanlarında devam ediyor.

Atatürk Caddesi boyunca gerçekleştirilen denetimlere  Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Bahar ve  112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Guddusi Arık  katıldı. Kamu kuruluşları il müdürlerinin yer aldığı gruplar halinde yapılan denetimler ilin diğer yaşam alanlarında da gerçekleştirildi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, ziyaretleri sırasında esnaf ve vatandaşlarımızla yaptığı sohbetlerde ilimizde vaka sayısının yükseldiğini, bu yükselişi durdurmamız için maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uyulması gerektiğini ve mutlaka aşı yaptırılması gerektiğini ifade etti.

Denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Denetimlerimizi bugün de sürdürüyoruz. Maalesef Osmaniye'mizde vaka sayıları yükseliyor. Bu yükselişi durdurmamız için mutlaka tedbirlere uymalıyız ve aşılarımızı olmalıyız. Şunu çok iyi biliyoruz ki aşı olmak koruyor. İlimizde koronavirüse yakalananların %80’i aşı olmayan vatandaşlarımız, yakalananların %20’si ise tek doz aşı olan vatandaşlarımız. Bu anlamda aşı olmayı asla ihmal etmeyelim”diye konuştu.  

EHA - Resul Özdil