2022 mart ayında 43 endüstriyel işletme için 58 VAP başvurusu yapan Vat Enerji, hayata geçireceği projelerle yılda toplam 45 milyon TL maliyet tasarrufu sağlayacak.
Endüstriyel tesislerde verimsiz ekipman ve sistemleri daha verimlisi ile değiştirirken veya sistemi verimli hale getirirken yapılacak yatırımı bedelinin %30’u VAP desteği ilehibe olarak alınabiliyor.
Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) endüstriyel tesisler ve ticari binalarda enerji etüdleri neticesinde yapılan ölçümlerle fırsat olarak ortaya çıkmaktadır. Enerji etüdleri neticesi ortaya çıkan Verimlilik Artırıcı Projelerin yatırım geri dönüş süreleri yükselen enerji maliyetleri ile azalırken, VAP desteği ile alınan hibe sonucubu süreler daha da kısalmakta ve Türkiye’de ortalama 2,8 yılda projelerin yatırımı geri dönmektedir.
Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) olarak bilinen desteklerle tesisler hem yatırım maliyetlerini azaltmakta hem de karbon salımını düşürmektedirler.
VAP PROJELERİ FİRMALARA AVANTAJ SAĞLIYOR
VAT Enerji,2022 yılı mart ayında 43 endüstriyel işletme için toplam 58 adet VAP başvurusu yaparak sektörde liderliğini sürdürdü. Hayata geçirilecek projeler ile22.183,87 tonCO2e/yıl salım engellenecek ve yılda toplam 45 milyon TL maliyet tasarrufu sağlanacak. Toplam enerji tasarrufu ise 4.138,42 TEP/yıl'dır.
58 VAP için toplam proje maliyeti 130 milyon TL. Hazırlanan Verimlilik Artırıcı Projeler ile birlikte 39 milyon TL hibe desteği için başvurular yapıldı.
EHA