Dünyaca ünlü Winter Wonderland'i Kasım 2022'den itibaren beş yıl üst üste Katar'a getirecek olan heyecan verici yeni bir projeye zemin hazırlandı.
Başkent Doha'nın kuzeyindeki Lusail kenti yakınlarında bulunan Al Maha adasında kurulacak olan Doha Winter Wonderland, önümüzdeki Kasım ayında, FIFA Dünya Kupası Katar 2022™ öncesinde açılacak 200.000 metrekarelik bir eğlence mekanı olarak ziyaretçilere hizmet verecek.
Eğlenceli atraksiyonları, etkinlikleri ve gösterileriyle ünlü olan Londra Hyde Park'taki tesisten farklı olarak, Doha Winter Wonderland'te ortalama -20°C sıcaklıktaki keyifli bir ortamda yalılar, restoranlar, oyunlar ve kafeler bulunacak.
Başbakan ve İçişleri Bakanı Ekselansları Şeyh Halid bin Halife bin Abdulaziz Al Thali'nin himayesi ve huzurunda Qatar Diar Company ve Qatar Tourism, projeyi inşa etmek ve işletmek için Elegancia Group ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı.
Qatar Tourism Yönetim Kurulu Başkanı ve Qatar Airways Group CEO'su Akbar Al Baker görüşlerini şu şekilde ifade etti: "Katarın turizm sektörü için kaliteli bir kazanım olacak olan bu proje yalnızca bir oyun alanı değil, aynı zamanda dünyanın en öne çıkan eğlence kentleriyle yarışabilecek, entegre bir eğlence destinasyonu rolü üstlenecek."
Doha Winter Wonderland, dünya standartlarında ve her yaşa uygun 50'den fazla oyun içeren altı oyun alanı içerecek. Doha Winter Wonderland, Hyde Park'taki etkinliği de yönetmekte olan IMG (International Marketing Group) tarafından işletilecek.
Al Maha adasında gerçekleşen törene Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kuwari, Ticaret ve Sanayi Bakanı Şeyh Muhammed bin Hamad bin Qassim el-Thani ve Ulaştırma Bakanı Jassim bin Saif el-Sulaiti katıldı. Ayrıca Qatar Diar Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Halid bin Halife bin Jassim Al Thani, Qatar Tourism Başkanı Ekber Al Baker ve Qatar Diar'ın CEO'su Abdullah bin Hamad Al Attiyah da birçok devlet adamıyla birlikte de katılımcılar arasındaydı.
Qatar Diar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Halid bin Halife bin Jassim Al Thani şunları söyledi: "Bu proje tamamlandığında sadece Katar sakinlerini hedef alan bir turistik cazibe merkezi değil, aynı zamanda Katar'da sayıları her geçen gün artan dünya standartlarındaki turistik cazibe merkezlerine dikkat çekici ve ayırt edici bir yenilik olacak."
Proje mühendisi Abdullah bin Hamad Al-Attiyah şunları kaydetti: "Lusail City toplumsal çeşitlilik, gelişmiş bir altyapı, entegre özel ve kamusal hizmetler, büyük yerel ve uluslararası kurum ve kuruluşları kucaklayan birinci sınıf bir eğlence destinasyonu olmayı hedeflerken; Doha Winter Wonderland bu şehri yeni bir rekabetçi avantaj ile donatacak ve hem turistleri hem de vatandaşlara kollarını açacak."
Elegancia Group Yönetim Kurulu Başkanı Moataz Al Khayat, "Doha Winter Wonderland'i Katar'ın gelişen ve büyüyen turizm sektöründe önemli bir kilometre taşı olarak sunan bu prestijli projenin bir parçası olduğumuz için şanslıyız" diye belirtti.
Katar'da tatil imkanları için daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: www.visitqatar.qa
Katar Hakkında
Dünya nüfusunun %80’inin altı saatlik bir uçuşla ulaşabildiği Katar; Orta Doğu’nun kalbinde bulunan, Basra Körfezi'nin çevrelediği bir yarımadadır. 2020 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güvenli ülkesi seçilen Katar, tüm gezginlere kucak açıyor; 85’ten fazla ülkeden Katar’a vizesiz giriş yapılabiliyor. Katar, kolayca erişilebilen ve inanılmaz bir çeşitliliğe sahip turistik mekanlara sahiptir. Ancak bunlarla sınırlı değil; Katar, Balina Köpek Balığı ve görkemli bir ulusal hayvan olan Arap Antilobu da dâhil olmak üzere çok sayıda fauna ve floraya ev sahipliği yapıyor. Katar’da yaşanan birçok deneyim, kültürel özgünlük ve modernitenin benzersiz bir mozaiğini oluşturuyor. Katar, ikonik müzelerden gökdelen restoranlarına; heyecan verici çöl maceralarından, FIFA 2022 Katar Dünya Kupası™ gibi dünyaca ünlü birçok etkinliğe kadar, her gezgine ve her bütçeye uygun seçenekler sunuyor.
Qatar Tourism Hakkında
Qatar Tourism kuruluşu; Katar'ın turizm olanaklarının tanıtımından ve geliştirilmesinden sorumlu olan ve sektörün katlanarak büyümesini hedefleyen resmi bir devlet kurumudur. Katar, dünyanın dört bir yanından insanların sanat, kültür, spor ve maceraya dair eşsiz seçenekleri deneyimlemek için bir araya geldiği, ailelere ve iş amaçlı misafirlerine Hizmet Mükemmelliği anlayışıyla hitap eden bir destinasyondur. Qatar Tourism, turizm değer zincirinin tüm öğelerini güçlendirmeyi, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmayı, iç yatırımlar çekmeyi ve yerel ekonomide çarpan etkisi yaratmayı amaçlamaktadır. Qatar Tourism 2030 Stratejisi, 2030 yılına kadar ülkeye yılda 6 milyondan fazla uluslararası ziyaretçi getirmek gibi iddialı bir hedef belirleyerek, Katar’ı Orta Doğu'nun en hızlı büyüyen turistik destinasyonu haline getirmeyi amaçlamaktadır.
EHA