Aşk ve Sevda Ateşi, Londra’ya Yolculuk, Muz Sevdası, Yaşam Savaşı, Rumeli Rüzgârı, Yemen’den Dönüş, Çukurova’da Başlık, Ormancı gibi onlarca kitabın yazarı emekli öğretmen Mansur Işıkbol Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulu  çok amaçlı salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle kitap ve okumanın önemi üzerine yapılan söyleşide yazar Mansur Işıkbol öğrencilere vatana, millete, ailelerine, kendilerine karşı sorumlulukları olduğunu belirterek çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin sordukları “Kitap okuyor musunuz? Kaç Kitap okudunuz? Nasıl yazar oldunuz? Kaç günde kitap yazıyorsunuz? Anne babanız sağ mı? gibi soruları cevaplayan yazar için bir öğrencinin vefat eden anne babası için rahmet dilemesi toplantının en ilginç anında Duygulandığı görülen yazar Işıkbol “ bir ilkokul öğrencisinden bunu duymak beni çok duygulandırdı, mutlu etti.” dedi.

Kendi hayatından örnekler veren yazar Işıkbol, yazar olmak isteyenlerin bol bol kitap okuması, hayal kurması gerektiğini söyleyerek, kendinin yaptığı gibi günlük yazmalarını tavsiye etti. 

Son yazdığı kitapları kısa kısa tanıtan yazar Işıkbol. eserlerinden oluşan bir kitap setini okul kütüphanesi için hediye ederek, uygun bir zamanda imza günü düzenlenebileceğini söyledi.

Yazar Işıkbol, böylesi güzel bir projeyi düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Okul müdürü  Selim Yiğit’te teşekkür ediyorum, diyerek söyleşiyi bitirdi.

Okul Müdürü Selim Yiğit’te zaman ayırarak öğrencileri ile söyleşi yapan yazar Işıkbol’a teşekkür edip, böylesi etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.   

EHA - Resul Özdil