Eski Bakan Ziyaettin Toker siyasette gençlere fırsat sağlamak için yaşlıların siyaseti gençlere bırakmasının daha doğru olacağını belirtti. Siyaset dünyasının tecrübeli ismi ve Ağrı 20. dönem Refah Partisi Milletvekilliği de yapan duayen isim Ziyaettin Toker gençlerin abisi olarak her türlü tecrübesini geçlerle paylaşabileceğini dile getirdi.
"Siyaset genç omuzlarda daha gür taşınacaktır" diyen Ziyaettin Toker; "Yeni dönemde aday olma yerine gençlere fırsat verilmesinden yanayım" dedi.
Ziyaettin Toker Kimdir? Mehmet Ziyattin Toker, 1952 yılında Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde doğdu. Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Makina Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Türk Motor Sanayi Mühendislik Daire Başkanlığı, TUSAŞ Uçak Fabrikası İmalat Müdürlüğü, GÜNMAK Fabrika Müdürlüğü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Havacılık Koordinatörlüğü, TÜMOSAN, GENTAŞ ve BELTAŞ Genel Müdürlüğü yaptı. Refah Partisi’nden XX. Dönem Ağrı Milletvekilliği yaptı. Necmettin Erbakan’ın Başbakanlık yaptığı Refahyol Hükümetinde 28 Haziran 1996 – 30 Haziran 1997 tarihleri arasında Çevre Bakanı olarak görev yaptı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı oldu. Evli ve dört çocuk babasıdır.
EHA Yılmaz Efe - Ağrı