etiketleri arasına HTML kod ekleyebilirsiniz... Güvenliğiniz için eklediğiniz kodlara dikkat ediniz.">etiketleri arasına HTML kod ekleyebilirsiniz... Güvenliğiniz için eklediğiniz kodlara dikkat ediniz.">etiketleri arasına HTML kod ekleyebilirsiniz... Güvenliğiniz için eklediğiniz kodlara dikkat ediniz.">

Koronavirüs Hac ve Umre sektörünü olumsuz etkiledi

Bu video 938 kere izlenmiş.10 Mart 2020, Salı

Çin’de başlayarak dünya geneline yayılan yeni tip koronavirüs  Hac ve Umre malzemesi satışı yapan sektörede ekonomik zarar neden oldu.

Osmaniye’de faaliyet gösteren İmamoğlu Hac Malzemeleri Ve Farace Sarayı işletmecisi Hasan İmamoğlu   yeni son için yeni ürünler getirerek çalışma planladıklarını  hazırlayarak sezona başladıklarını ifade ederek vize yasağı nedeniyle işlerinde düşüş yaşandığinı kaydetti.

Hasan İmamoğlu “Kışın bitişi yazın başlangıcı bahar ayları Hac ve Umre malzemesi sektörünün başlangıcı. Çinde başayarak dünya geneline yayılan Korono virüsü nedeniyle Arabistanda girişlerin kapatılması sektör olarak bizi etkiledi. Hac ve umre dönemleri bizim en iyi iş yapacağımız tarihlerde yaşanan yayılan corono virüsü esnaflar olarak  bizlere olumsuz yansıdı. ülke genelinde olduğu gibi Osmaniye’de bizleride vurdu. Arabistan’da durum çok farklı değil oradaki arkadaşlarımızla görüşüyoruz.  Oraya vize yasagı nedeniyle giden olmayınca ticaret hayatın etkilendiğini söylüyorlar.

VİZE YASAĞI KALMAZSA SEKTÖR BÜYÜK YARA ALIR

Arabistanın ayın  13 Marta kadar vizeleri kaldırdığını ifade eden Hac Malzemeleri Ve Farace Sarayı işletmecisi Hasan İmamoğlu “ 15-20 gün önce işlerimiz iyi açılmıştı. Yeni ürünler getirmiş ve çalışma planımızı hazırlamış sezona başlamıştık vize yasağı nedenilye işlemizde düşüş yaşandı. Arabastin vize yasağını kaldırmazsa sektörümüz büyük yara alır.  Türkiyede hac umre hediyelik eşya sektöründe yaşanan krizi Türkiye Cumhuriyeti devletinin konuya el atması istiyoruz. Biz küçük esnafız bizden daha büyük esnaflar var. Bizim her ay ödememiz on bin lira ise adamon ödemesi yüzbin lira, bir tirilyonlira her ay ödüyoruz inşallah devlet yetkililerin bu konuda çalışma yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

EHA

Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.

Yorumlar0

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 3 = ?

Facebook Yorumları

UA-118264442-5
yazılım: habersistemim